SUA plănuiesc redeschiderea țării în ciuda numărului mare de infectați thumbnail

SUA plănuiesc redeschiderea țării în ciuda numărului mare de infectați

Externe

Cadrele medicale și autoritățiile discută modalități prin care țara s-ar putea redechide cât mai repede, dacă măsurile de distanțare socială reușesc, informează Reuters.

Donald Trump a extins msurile de izolare și distanțare până pe data de 30 aprilie, iar în unele locuri acestea par să funcționeze de minune, transmite medianews.md cu referire la antena3.ro.

California, stat care în martie avea același număr de cazuri cu New Yorkul, este lăudat pentru modul în care a adoptat măsurile recomandate.Dacă în New York numărul cazurilor a ajuns la 140.000, în California, stat 40 de milioane de locuitori, s-au înregistart doar 17.000 de cazuri, precizează CNN.

În urma rezultatelor bune care s-au înregistrat în anumite state, imunologul, Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a recoandat autoritățiilor să ia deja în calcul redeschiderea țării: „Dacă avem succes, este normal să aveam un plan pentru a ne relua viața normală”.

Anthony Fauci face parte din comsia de urgență de la Casa Albă pentru combaterea coronavirusului.Statele Unite au luat în calcul redechiderea țării pe zone, cu zonele mai puternic afectate rămânând sub interdicții mai stricte. S-a discutat și posibilitatea de a oferi certificate cetățenilor sănătoși pentru revenirea la muncă.

Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: