Reacția lui Chicu la live-ul pacientei cu COVID-19: Live-uri glamuroase thumbnail

Reacția lui Chicu la live-ul pacientei cu COVID-19: Live-uri glamuroase

Social

„Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor, petru că da, starea lor este precară, acesta este rezultatul atitudinii noastre față de acest sistem”.

Declarațiile îi aparțin premierului Ion Chicu în contextul filmulețului postat de o soroceancă diagnosticată cu COVID-19 după ce a fost operată la Spitalul Raional Soroca, transmite medianews cu referire la știri.md.

„Observăm foarte multe informații, diverse ieșiri în live-uri, despre situația precară din spitale. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, nu știu ce acolo. Da stimați cetățeni, sistemul medical al Republicii Moldova este în starea în care este. Condițiile din unele instituții sunt mai bune, în altele nu.

Preluat: știri.mdCulegem roadele atenției și prioritizării pe care statul Republica Moldova le-a acordat acestui domeniu în 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. Noi am uitat ce s-a făcut în 2013 de o guvernare care a cedat jumătate din Spitalul Republican unei firme private și, practic, ne-a lăsat fără spații.

De atunci mare grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare, iar acum culegem roadele”, a spus Chicu în cadrul briefingului de presă susținut după ședința Conducerii de Vârf.

Preluat: știri.md

știri.md reamintește că ieri, 5 aprilie, o soroceancă a acuzat șefa Spitalului Raional Soroca de faptul că aceasta nu a stopat răspândirea infecției de coronavirus, deși știa că majoritatea medicilor sunt infectați.Ulterior, după ce filmulețul a fost distribuit atât de presă, cât și de internauți, aceasta a fost transferată la un alt spital unde a fost consultată de un medic.

În cele din urmă, consătenii acestei paciente au expediat un demers către Chicu și Dumbrăveanu cu solicitarea de a demite din funcție șefa Spitalului Raional Soroca.Preluat: știri.md

Distribuie aceasta stire: