COVID-19: O bătrânică a murit după ce a refuzat conectarea la ventilator thumbnail

COVID-19: O bătrânică a murit după ce a refuzat conectarea la ventilator

Externe

O bătrână din localitatea belgiană Binkom, infectată cu noul coronavirus, a murit după ce a refuzat să fie ventilată mecanic. Femeia le-a spus medicilor să păstreze ventilatorul pentru pacienții mai tineri.

La o vârstă la care Covid-19 poate aduce complicații grave și chiar decesul, Suzanne Hoylaerts le-a spus medicilor că nu vrea să fie conectată la respirație artificială, chiar înainte de a muri, transmite medianews.md cu referire la Publika.md.

Femeia le-a cerut cadrelor medicale să folosească aparatul special, atât de prețios în plină epidemie, pentru pacienții mai tineri care vor avea nevoie de el.Suzanne a ajuns la spital după două săptămâni de la debutul simptomelor de coronavirus – dificultăți de respirație și pierderea apetitului.

Diagnosticată cu Covid-19, bătrâna a fost plasată imediat în izolare, însă, din păcate, starea ei s-a agravat rapid.

Atunci când medicii i-au propus ventilația mecanică, în speranța că îi vor salva viața, femeia a refuzat categoric:“Nu vreau să folosesc respirație artificială. Păstrați-l (n.r. ventilatorul) pentru cei mai tineri. Am trăit deja o viață bună”, le-a spus ea.

La două zile de la internare, Suzanne Hoylaerts a încetat din viață.

“Nu am putut să îmi iau rămas bun de la ea și nici măcar nu am avut o șansă să merg la înmormântare”, a declarat fiica ei pentru publicația olandeză Het Laatste Nieuws, informează Mirror Online.Femeia se izolase în ultima perioadă și nu este clar cum a fost infectată cu noul coronavirus.

În Belgia 705 persoane cu Covid-19 au încetat din viață, iar numărul infecțiilor a depășit 12.000.

1.021 de pacienți se află în prezent la terapie intensivă.Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: