67.000 de foști deponenți ai BEM vor primi în acest an sumele indexate thumbnail

67.000 de foști deponenți ai BEM vor primi în acest an sumele indexate

Economic

Deponenților Băncii de Economii, născuți între anii 1948-1951, își vor primi în acest an sumele indexate, aferente celei de-a doua etape indexare.

Potrivit ministrului finanțelor, Sergiu Pușcuța, este vorba de 67,3 de mii de persoane. Pentru achitarea sumelor indexate categoriilor respective de cetățeni vor fi necesare 63,7 milioane de lei, transmite medianews.md cu referire la IPN.

Potrivit deciziei Guvernului, anul acesta va fi continuată indexarea și la prima etapă pentru beneficiarii care nu au reușit să-și ridice banii. În aceste scopuri se propune alocarea a 300 de mii de lei.Indexarea depunerilor populație la Banca de Economii a început în 2003. Legea prevede indexarea, la prima etapă, a primei mii de ruble a soldului cumulativ la toate conturile deținute de un deponent în raport de 1 rublă: 1 leu. În etapa a doua, soldul ce depășește prima mie de ruble este indexat în raport de 2,5 ruble: 1 leu.

Din 2003, când a început indexarea, și până în 2019 au fost achitate foștilor deponenți ai BEM plăți indexate în valoare totalăde 792 mln lei.Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: