Doctor: Cum rămân afectate persoanele care se vindecă de coronavirus thumbnail

Doctor: Cum rămân afectate persoanele care se vindecă de coronavirus

Externe

Persoanele care se refac după ce au fost bolnave de COVID-19 pot pierde 20-30% din funcția pulmonară și avea dificultăți atunci când merg mai repede, potrivit unor medici din Hong Kong.

„Gâfâie când merg un pic mai repede. Unii pacienți pot înregistra o scădere de 20-30% a funcției pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin, citat de South China Morning Post, transmite medianews.md cu referire la Mediafax.

Dintre cele peste 137.000 de persoane infectate la nivel mondial, aproape 70.000 și-au revenit.Efectele pe care le are virusul asupra plămânilor au fost observate de medici din Hong Kong.

Aceștia au constatat că la fiecare 12 persoane externate după ce au fost bolnave de COVID-19, două-trei aveau redusă funcția pulmonară.

Totuși, este prea devreme pentru a vorbi despre efectele pe termen mediu și lung ale bolii, spun doctorii.Boala afectează în special persoanele vârstnice. De aceea Italia, o țară cu o populație îmbătrânită, este afectată atât de puternic de epidemie.

„Dintre cei infectați, majoritatea își vor reveni”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: