Coronavirus: SUA a prezentat 4 scenarii privind numărul victimelor thumbnail

Coronavirus: SUA a prezentat 4 scenarii privind numărul victimelor

Externe

Oficialii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite au venit cu scenarii privind numărul de oameni care ar putea muri dacă noul coronavirus s-ar răspândi în SUA, potrivit New York Times.

Grupului i-au fost prezentate luna trecută patru scenarii: A, B, C şi D. Acestea se bazează pe caracteristicile virusului, inclusiv estimarea modului de transmitere şi cât de gravă este boala pe care o provoacă, transmite medianews.md cu referire la Mediafax.ro.

Între 160 de milioane şi 214 milioane de oameni din SUA ar putea fi infectaţi pe perioada epidemiei. Aceasta ar putea dura pentru o lună sau chiar un an.Între 200.000 şi 1,7 milioane de persoane ar putea muri, iar între 2,4 milioane şi 21 de milioane de oameni ar putea avea nevoie de spitalizare.

Printre măsurile adoptate se numără testele pentru virus, monitorizarea contactelor, reducerea interacţiunilor între oameni prin suspendarea evenimentelor mari, lucrul de acasă şi interdicţiile de călătorie.

În ultimele două zile, multe şcoli şi colegii au fost închise, evenimentele sportive oprite sau suspendate, teatrele au fost de asemenea închise, iar companiile le-au cerut angajaţilor să nu vină la birou.Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: