Igor Dodon anunță soluţii pentru diminuarea facturilor la căldură

Economic

Preşedintele Igor Dodon a anunţat soluţii care ar diminua povara facturilor la căldură. Declaraţiile au fost făcut de către șeful statului în cadrul unei emisiuni.

eful statului a specificat că i-a propus furnizorului de energie termică să modifice metoda de facturare a cetățenilor, în perioada rece a anului, când oamenii scot din buzunare sume enorme pentru căldură, transite medianews.md cu referire la Moldpres.

Mai exact, președintele vine cu soluția ca facturile să fie egale, de la o lună la alta. „Perioada de încălzire este de până la șase luni. În acest timp, omul achită, în total, de exemplu, 5-6 mii de lei. Eu am propus ca această sumă să fie repartizată egal pentru aceste șase luni. Cetățeanul primește lunar același salariu, de ce să achite sume diferite pentru factura la căldură. Cei de la Termoelectrica mi-au spus că este posibil acest lucru”, a opinat Dodon.
Recent, președintele a convocat conducerea de la ”Termoelectrica”, Primăria Chișinău și ”Moldova-Gaz”. Şeful statului a declarat atunci că în ianuarie, când s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, facturile la energia termică au fost destul de mari.

În acest context, el a cerut efectuarea unei analize profunde a situației create. “Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30% mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente”, a declarat atunci Dodon.
Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: