Ședința Parlamentului, declarată închisă. Ce spun deputații

Politic

edința de vineri a Parlamentului a fost declarată închisă, cu votul deputaților socialiști și democrați.

Propunerea de a transfera examinarea subiectelor de pe ordinea de zi pentru săptămâna viitoare a fost supusă votului de către președinta legislativului, Zinaida Grecianîi, după pauza anunțată ca urmare a blocării tribunei Parlamentului de către deputații PAS și PPPDA, transmite medianews.md cu referire la IPN.

Premierul Ion Chicu, care a venit în Parlament să prezinte raportul la 100 de zile de activitate a executivului, nu a avut ocazia să le vorbească deputaților, dar a făcut declarații pentru presă.
Deputații PAS și PPPDA au blocat tribuna Parlamentului în semn de protest pentru „ignorarea” moțiunii împotriva activității Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și a faptului că ministrul Aureliu Ciocoi nu s-a prezentat în plenul Parlamentului.

Parlamentarii s-au declarat nemulțumiți și de intenția premierului Ion Chicu de a prezenta raportul de activitate în ședință în plen, fără a-i informa din timp despre acest lucru și a le oferi posibilitatea să-i adreseze întrebări.

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, a criticat gestul deputaților PAS și PPPDA, menționând că „nu este o poziție sănătoasă, nu este una demnă de parlamentari”.
De asemenea, el consideră că deputații protestatari au sfidat prin comportamentul lor „tot Parlamentul” și au încălcat Regulamentul Parlamentului.

„Astăzi constat că Parlamentul nu-și poate continua activitatea și propunem închiderea ședinței”, a spus socialistul.

Deputatul PAS Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului, a replicat că colegii săi sunt gata să muncească.
„Proiectele de legi importante trebuie să fie votate. Trebuie azi ședința să continue. Pentru asta primim salarii, pentru asta unii au mărit salariile”. Mihai Popșoi a mai spus că este o rușine pentru deputații care „vor să fugă de la responsabilitățile parlamentare”. „Încercarea de a vă eschiva de la responsabilitățile nemijlocite contravine regulamentului și bunului simț”.

Deputatul a menționat că colegii săi sun gata să îl asculte pe premierul Ion Chicu săptămâna viitoare.
Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: