Bărbat din Vulcănești, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru 4 capete de acuzare

Social

Un bărbat din Vulcănești a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și obligat să achite în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 50.000 lei.

Mai mult decît atât, el va achita în contul statului și cheltuieli judiciare, în sumă de 24.000 lei, transmite medianews.md.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura UTA Găgăuzia, i-a demonstrat vina pentru patru capete de acuzare, inclusiv: răpirea unei persoane, omor intenționat, trecerea ilegală a frontierei de stat și huliganism agravat.
Totul s-a întâmplat în aprilie 2015, într-o locuință din orașul Vulcănești, când inculpatul, împreună cu alți 4 complici, au bătut crunt, cu un lanț și o rangă metalică, un bărbat, cu care au consumat împreună alcool. În continuare, agresorii au urcat victima în portbagajul unei mașini și s-au deplasat în afara orașului, unde și-au continuat acțiunile criminale: l-au lovit cu o deosebită cruzime și l-au incendiat, chiar dacă mai dădea semne de viață.

Potrivit probatoriului, aceștia și-au continuat cheful până cadavrul a ars complet, iar a doua zi, au adunat rămășițele carbonizate și le-au aruncat într-o fântână pe un câmp.

Imediat după crimă, inculpatul a părăsit teritoriul țării, fiind anunțat în căutare internațională. În vara anului trecut el a fost reținut în Ucraina și extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.
La finele anului, procurorii l-au deferit justiției, acesta aflându-și de curând pedeapsa.

Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: