Donald Trump: Epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară

Externe

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că există o teorie potrivit căreia epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară, odată cu creşterea temperaturilor, însă oamenii de ştiinţă îl contrazic, informează CNN.

Astfel, experţii în boli infecţioase care studiază acest noul tip de coronavirus susţin că poate exista o variaţie sezonieră a acestui virus, dar că acest lucru nu este obligatoriu şi nu a fost confirmat până în prezent, transmite medianews.md cu referire la Mediafax.ro.

Mai mulţi specialişti au declarat pentru CNN că acest virus a fost studiat mult prea puţin pentru ca cineva să poată să facă astfel de afirmaţii.
„Există o teorie care spune că în aprilie, când se încălzeşte, căldura va reuşi să omoare virusul. Deci, încă nu ştim. Nu suntem încă siguri”, a declarat Trump vineri la Casa Albă.

Pe de altă parte, directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a explicat că nu este clar în acest moment dacă există variaţii de sezon în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus şi a adăugat că este nevoie de mai mult timp pentru fi trasă o concluzie.

În Statele Unite au fost confirmate 15 cazuri de infecţie cu coronavirus până în prezent.
Preluat: stiri.md