Filat, vizitat în penitenciar de un om al lui Plahotniuc. Ce i-a cerut

Politic

Fostul premier Vlad Filat afirmă că la începutul anului 2019 o persoană ce reprezenta interesele lui Vlad Plahotniuc l-a vizitat în penetenciar și i-ar fi cerut, în schimbul unor favoruri, să facă un denunț pe șeful statului Igor Dodon.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Secretele Puterii la Jurnal TV, transmite medianews.md cu referire la Agora.

Filat afirmă că i s-a sugerat să facă un denunț pe șeful statului, Igor Dodon. Ex-premierului susține că nu a intrat în detalii despre ce ar urma să fie acesta. Totuși, a menționat că bănuiește motivul.
„Nu am intrat în detalii. Nu pot zice cine-i emisarul. Dar, ce s-a urmărit la acea etapă nu cred că a fost întâmplător – momentul în care s-a venit la mine în peneticiar și a ieșit Ilan or cu acea geanta”, a spus Vlad Filat.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute în februarie 2019, Ilan or a declarat că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui.

De exemplu, că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui or.
Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Dodon.

or a venit la conferință și cu o geantă, despre care a spus că este asemănătoare celei pe care i-a dat-o în trecut lui Igor Dodon.

Președinția a negat acuzațiile, menționând atunci că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral”. În aprilie 2019, Dodon a fost întrebat repetat despre geanta lui or, însă a refuzat să ofere comentarii.
Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: