Barcelona a generat în sezonul trecut 3,214 miliarde de euro

Sport

A fost calculat un impact de 1,773 miliarde euro în termeni de PIB (Produs Intern Brut) şi peste 31.475 de locuri de muncă, potrivit unui studiu prezentat miercuri de cabinetul de consultanţă PriceWaterhouseCoopers (PWC), la Barcelona.

Barcelona a participat cu 1,46% din PIB-ul Cataloniei

La nivel local, gruparea “blaugrana” a contribuit la bogăţia Barcelonei cu 1,191 miliarde de euro din PIB, ceea ce reprezintă 1,46% din total, generând totodată 19.500 de locuri de muncă şi o colectare de impozite de 366 milioane de euro, transmite medianews.md cu referire la digisport.ro.
Conform acestui studiu, prezentat în cadrul Fomet del Treball (patronatul catalan), FC Barcelona s-a impus ca unul dintre agenţii transversali şi dinamici cu impact diferit în sectoare precum turism, ospitalitate, transport sau mass-media, contribuind “într-o manieră foarte importantă” la bogăţia economică a oraşului Barcelona.

Barcelona, prima echipă care a depăşit 800 de milioane de euro la venituri

Sezonul competiţional trecut a fost unul istoric pentru Barcelona, în ciuda dezamăgirii din UEFA Champions League.
Catalanii au devenit primul club care depăşeşte bariera de 800 de milioane de euro la capitolul veniturilor obţinute într-o stagiune.

Barcelona le-a luat faţa rivalilor de la Real Madrid (757 milioane de euro) şi a atins o bornă istorică. 841 de milioane de euro au fost veniturile obţinute de clubul catalan în sezonul 2018-2019.
Madrilenii ocupă poziţia a doua în topul bogaţilor din fotbalul mondial, iar englezii de la Manchester United sunt pe locul al treilea (711 milioane de euro) chiar dacă au ratat prezenţa în grupele UEFA Champions League.

Top 20 în “Liga Banilor”, clasament făcut pe baza veniturilor într-un an
Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: