Coronavirus: Nissan, prima companie auto din Japonia care opreşte producţia

Auto

Nissan este prima companie auto din Japonia care anunță că opreşte temporar producţia la fabrica din Kyushu, din cauza epidemiei cu coronavirus, a declarat luni producătorul auto japonez.

Producţia a 3.000 de vehicule va fi afectată, transmite medianews.md cu referire la stiripesurse.ro.

Nissan a anunțat că va opri temporar producţia la fabrica sa din Kyushu, sud-vestul Japoniei, din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat luni producătorul auto japonez, citat de Reuters.
Compania este primul producător auto care a oprit producţia la o fabrică din Japonia, din cauza epidemiei şi a precizat că va fi afectată două zile, vineri 14 februarie şi luni 17 februarie, din cauza lipsei de componente ce veneau din China.

Oprirea ar putea afecta producţia a aproximativ 3.000 de vehicule, a anunţă ziarul Nikkei.

Uzina Kyushu produce minivanul Serena pentru piaţa japoneză şi crossover-ul SUV Rogue, cea mai vândută maşină Nissan din Statele Unite, şi are o capacitate anuală de 530.000 de vehicule.
Nissan a declarat că se pregăteşte să repornească producţia în China începând cu 17 februarie, la fabricile sale din Huadu, provincia Guangdong şi Dalian, provincia Liaoning, în timp ce datele de repornire ale altor fabrici trebuiesc a fi confirmate.

În Coreea de Sud, Hyundai Motor, Kia Motors şi filiala Renault RSM au anunţat închideri din cauza întreruperilor în aprovizionarea cu componente din China.
Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: