Cea mai ieftină pâine din R. Moldova se vinde la Fălești. Franzela costă doar un leu

Social

Un magazin social din orașul Fălești, care funcționează, deja, de trei zile, a scos în vânzare cea mai ieftină pâine din Republica Moldova.

Aici, o franzelă costă doar un leu, deși proprietarul magazinului o cumpără de la producător cu un preț triplu. Patronul unității comerciale, spune că a recurs la această metodă pentru a ajuta persoanele nevoiașe din oraș, transmite medianews.md cu referire la nordnews.md.

Zilnic magazinul vinde o mie de pâini. Franzelele sunt coapte la Bălți și cumpărate de Vladimir Osoianu, proprietarul magazinului, la un preț de 2 lei și 70 de bani. Chiar dacă omul de afaceri înregistrează pierderi, el speră să mărească volumul de vânzări până la două mii de franzele pe zi.
Prețul mic al pâinii le-a adus o bucurie mare pensionarilor, care de trei zile au devenit clienți fideli ai magazinului social. Printre ei și Eugeniu Moloșag în vârstă de 66 de ani, căruia pensia mică nu-i permite să facă față necesităților zilnice.

Pentru început, oamenii au crezut că este o glumă, dar, mai apoi, s-au convins de dărnicia antreprenorului.

La magazin, fiecare client are dreptul să cumpere doar o franzelă pe zi. Astfel, antreprenorul se asigură că nimeni nu va profita de generozitatea sa.
Autoritățile locale spun că inițiativa lui Vladimir Osoianu este demnă de toată lauda.

Magazinul social a scos în vânzare mai multe produse la preț redus, de exemplu, ulei de floarea sorelui, conserve, cereale, paste făinoase sau zahăr. Gestul inedit n-a trecut pe alturi de privirea concurenților, care l-ar fi amenințat cu moartea pe Vladimir Osoianu, printr-un bilețel și o lumânare, lipite pe ușa unității comerciale.

În orașul Fălești locuiesc 12 mii de persoane.Preluat: stiri.md

Distribuie aceasta stire: