Șeful Poliției de Frontieră demisionează: Scheme reanimate și presiuni

Social

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia. Potrivit lui, decizia de a pleca din funcție a fost luată după mai multe presiuni.

Chiar și așa fostul șef spune că va rămâne parte a echipei, însă la moment va lua o mică vacanță după care va informa opinia publică despre deciziile sale, transmite medianews.md

Totodată, Vasiloi menționează că a vorbit cu ministrul Pavel Voicu despre demisia sa și i-a recomandat ca în locul lui să fie adus un om integru și profesionist.

Totuși, de un lucru se simte mândru. În perioada în care s-a aflat în funcție, fostul șef al Poliției de Frontieră nu a îndeplinit indicații politice, iar în context i-a îndemnat și pe colegii săi să nu se implice în scheme care se încearcă a fi reanimate.

Mesajul integral al lui Rosian Vasiloi: 

“Orice început are continuitate, astfel spun sigur că în cazul meu nu este un sfârșit.

Eu rămân parte a echipei, voi continua să activez pentru oameni și cetățenii acestei țări. Recunosc că a fost o decizie deloc ușoară, n-am să mă justific sau o să dau multe explicații, doar am să menționez că în toată activitatea mea de peste ani și în pe perioada mandatului de conducător a acestei instituții importante pentru societate, m-am condus de câteva reguli bazate pe – corectitudine și onestitate, responsabilitate și punctualitate, optimism și multă încredere, însă în viață mai am anumite ,,linii roșii” peste care nu-mi pot permite să trec. 

Aici am să fiu deschis, decizia de a-mi da demisia, a fost după mai multe presiuni, dar în special după ce am aflat că se încep numiri în anumite funcții, fără a fi cel puțin informat conducătorul instituției.

Am vorbit sincer despre asta cu dl. Ministru, am specificat ferm că nu puteam să admit acest lucru.

Eu vreau sa mulțumesc întregii echipe care a crezut în mine, dar mai important în forțele proprii, și au înțeles că schimbarea este inevitabilă și necesară, iar rezultatele sunt în creștere, asta i-a făcut mai ambițioși pentru a fi dedicați în diminuarea la maxim a acelor riscuri persistente la frontieră, acestea urmărind ca impact – CETĂȚENII SĂ SE SIMTĂ PROTEJAȚI ȘI ÎN SIGURANȚĂ!

Ceea ce pot acum să vă îndemn, este ca să continuați și să duceți la bun sfârșit operațiunile care sunt în plină desfășurare, precum și care urmează, despre care nu putem vorbi acum cu lux de amănunte, doar prin acestea, vreau să remarc că imaginea sistemului per ansamblu, dar și a voastră dragi colegi, va avea doar de câștigat, pentru că calitatea serviciilor de la frontiera de stat domină încrederea cetățenilor.

Vreau să menționez totodată, că am recomandat dlui ministru, ca în funcție de șef al Poliției de Frontieră, să fie un om integru, profesionist și un om al sistemului, sa nu admită numirea unei persoane din afară, însă decizia finală îi aparține.

Am să reiterez, EU RĂMÂN PARTE A ECHIPEI! La moment voi lua o scurtă vacanță, voi acorda mai mult timp familiei care în toată perioada aceasta mi-a simțit lipsa, după care voi informa opinia publica despre deciziile mele. Nu plec din țară, rămân aici, unde sunt foarte multe lucruri de făcut și vă asigur că le vom face.

Vouă dragi colegi  vă recomand, NU vă implicați în scheme care deja se încearcă de a fi reanimate, pentru a nu admite celor din extern să-și continue cu succes ,,afacerile bine regizate”, fiți integri, vorbiți când sunteți impuși, nu vă fie frică, cu multă încredere și cu voce auzită NU ADMITEȚI “OAMENILOR NEGRI” SĂ REVINĂ ÎN SISTEM, eu voi fi alături și am vă voi susține ori de câte ori va fi nevoie.

Mai am un mesaj pentru domnul ministru Pavel Voicu, oamenii dedicați care își fac meseria calitativ să fie lăsați în pace să-și facă lucru, iar din asta veți avea numai de câștigat.

Sunt mândru de un lucru, că nimeni nu va putea să spună despre numele Vasiloi, că a îndeplinit indicații politice, asta recomand și ministrului, dar și viitorului conducător, pentru că acest factor descurajează și își pierde încrederea societatea în acest sistem de care cel mai mult are nevoie și nu va aduce rezultate bune, asta s-a confirmat din acțiunile din ultimii ani, cel puțin până în luna iulie curent.

Dragi colegi, Vă doresc mult succes și fiți puternici, voi sunteți pilonii Poliției de Frontieră și nicidecum nu altcineva, nici eu și nici alt conducător, oamenii de dumneavoastră au nevoie, cei care zilnic stați la menținerea și asigurarea securității frontierei de stat!”

medianews.md amintește că, înainte de deveni șef la PF, Vasiloi a participat la mai multe manifestații ale Platformei DA și blocului ACUM și a fost expert pe politici de securitate la IDIS-Viitorul.

Totodată, este de menționat că în anul 2012, Rosian Vasiloi a fost numit în funcția de șef adjunct al PF de către ex-ministrul MAI, Dorin Recean, însă, un an mai târziu, a demisionat din proprie inițiativă.

Rosian Vasiloi a declarat, în octombrie, că cea mai afectată frontieră a fost cea moldo-română. Pe acest segment se desfășura cele mai multe ilegalități și contrabande.

Distribuie aceasta stire: