Sandu răspunde la apelul lui Băsescu privind coaliția PDM-ACUM

Politic

Maia Sandu a răspuns fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, care, de la tribuna Parlamentului European, a făcut un apel la formarea unei coaliţii pro-europene formată din blocul ACUM şi PDM.

„Democraţii sunt la guvernare. Atât timp cât acest partid nu se va curăţa, nu ai ce să discuţi cu ei. Apelul lui Traian Băsescu trebuie să fie către PDM, noi facem lucrurile corect. PDM-ul trebuie să demonstreze că este partid pro-european”, a spus Maia Sandu, transmite medianews.md cu referire la Tvr.md.

Potrivit fostului premier, PDM a avut ocazia să înceapă un proces de curăţare.

„Dacă nu votau premierul propus de Dodon, era un semnal că PDM-ul începe să se schimbe. În situaţia în care PDM-ul va face paşi concreţi în direcţia corectă, suntem dispuşi să discutăm cu ei”, a precizat Maia Sandu.

Fostul premier a menţionat că în luna septembrie, în timpul unei deplasări la Bruxelles, a avut întâlniri cu mai mulţi europarlamentari români de la PNL, PMP şi USR.

„Acolo, în câteva minute, domnul Băsescu a formulat această cerere. Dar acolo am discutat despre reforma justiţiei, despre sprijinul României şi al Parlamentului European”, a spus Maia Sandu.

Fostul prim-ministru a mai menţionat că, printr-un interpus, a primit un mesaj de la Traian Băsescu despre necesitatea formării unei coaliţii cu PDM.

Distribuie aceasta stire: