Filip: Nu votăm iniţiativa PSRM cu limba moldovenească pe medicamente

Politic

Partidul Democrat nu va susţine iniţiativa socialiştilor de a impune obligativitatea scrierii pe ambalajul medicamentelor în limba „moldovenească” şi în limba rusă. Cel puţin asta spune deputatul şi liderul PDM Pavel Filip.

„Nu vom susţine această iniţiativă. Noi am fost cei care am simplificat acest lucru. Anterior, medicamentele care erau produse în România trebuiau traduse în limba „moldovenească”. Noi am eliminate acest lucru”, spune liderul PDM, subliniind că în cadrul unor întrevederi cu Igor Dodon şi Ion Chicu le-ar fi spus că PDM nu va accepta lucruri de acest gen, transmite medianews.md cu referire la TVR Moldova.

Pavel Filip spune că ar prefera ca în general medicamentele să nu conţină prea multe informaţii în prospect, pentru că toate informaţiile se pot găsi pe internet.

Amintim că deputaţii PSRM au elaborat un proiect de lege prin care vor ca toate medicamentele de pe piaţa Republicii Moldova să conţină pe ambalaj informaţii în limba „moldovenească” şi în limba rusă.

Fostul ministru al sănătăţii, Ala Nemerenco, spune că dacă această măsură va fi aprobată, un număr mare de medicamente va fi retras de pe piaţă.

Totodată, amintim că în Legislatura trecută, socialiştii s-au opus vehement modificării articolului 13 din Constituţie, de modificare a sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.

Asta după o decizie a Curţii Constituţionale din decembrie 2013, care a stabilit că limba oficială a R. Moldova este limba română, aşa cum este scris în Declaraţia de Independenţă, care prevalează asupra Constituţiei.

De altfel, Pavel Filip a declarat, acum două luni, în platoul TVR Moldova că regretă faptul că nu a fost modificat articolul 13 al Constituţiei în legislatura trecută, astfel ca limba română să fie limba oficială a statului.

Asta deşi inclusiv PDM a votat de mai multe ori împotriva introducerii pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul ce urma să modifice articolul 13 din Constituţie.

Distribuie aceasta stire: